Het Kindertehuis

In het kindertehuis zijn alle kinderen welkom. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, waar je vandaan komt of welke religie je belijdt.

Over het Kindertehuis

In ons kindertehuis 'Rumah Anak Pohsanten' zijn alle kinderen welkom. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, waar je vandaan komt of welke religie je belijdt. Wel is een voorwaarde om in ons kindertehuis te verblijven, dat het gezin waar het kind toe behoort, een armoedeverklaring heeft. Deze armoedestatus kan enkel door de Indonesische overheid toegekend worden.

De kinderen en de leiding leven als één grote familie in het tehuis. Hier worden ze in een veilige thuisomgeving begeleid, worden ze gestimuleerd zich op verschillende vlakken te ontplooien, word hen discipline bijgebracht maar mogen ze vooral kind zijn. Met een diploma op zak beloven de kinderen veel voor de toekomst en hebben ze een goede start om hun eigen plek te veroveren in deze samenleving.

De Kinderen

Rumah Anak Pohsanten, zoals het kindertehuis heet, kan aan 25 kinderen tegelijk onderdak bieden. De leeftijden kunnen variëren van 8 tot 21 jaar. Nadat ze hun diploma van het voortgezet onderwijs op zak hebben slaan ze hun vleugels uit.

Er zijn ook kinderen die tijdelijk in ons tehuis verblijven. Met onze doorlopende steun kunnen zij vanuit hun nieuwe woonsituatie ook naar school blijven gaan.

Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk dat we kinderen dusdanig kunnen steunen zodat ze helemaal niet in ons tehuis hoeven te verblijven maar in hun thuis situatie kunnen blijven wonen en wél naar school kunnen gaan.

We hebben aan een aantal kinderen gevraagd om een klein verhaaltje te schrijven. Deze zijn hieronder te lezen.

Brian
Fabrian Malo
Geboren op: 8 februari 2008
Bij ons sinds: juni 2017
Hallo, mijn naam is Brian. Voordat ik naar dit tehuis op Bali verhuisde woonde ik op een ander eiland, Sumba. Hier woonde ik samen met mijn opa en oma en mijn broertje Joïs. Hij woont ook in de Asrama. De economische situatie op Sumba is heel slecht en mijn familie is dan ook heel erg arm. Naar school op Sumba kon helaas niet. Mijn moeder is vertrokken en ik kwam in het tehuis waar mijn oudere broer inmiddels al woonde. Mijn droom is om mijn ouders en broer gelukkig te zien.
Ayu Cinthya
Geboorte-datum: 29 juni 2004.
Bij ons sinds: juni 2017
Hallo, ik ben Ayu. Ik ben erg blij dat ik in Panti Asuhan Pohsanten mag verblijven. Voordat ik hier kwam wonen, woonde ik samen met mijn ouders in een dorp. Ik zal nooit vergeten dat mijn vader overleed door een val uit een boom. Sindsdien is mijn familie arm en is er veel verdriet thuis vanwege het gemis van een vader als hoofd van de familie. Ook kon ik niet meer naar school, omdat daar geen geld meer voor was. Ik kende dit tehuis door mijn buren en ik besloot om in dit tehuis te gaan wonen om mijn dromen waar te maken. Mijn droom is om mijn moeder en jongere zusje gelukkig te zien, zodat zij net zo’n goed leven kunnen hebben als ik nu heb in de Panti (tehuis).
Sinta
Geboren op: 13 januari 2005
Bij ons sinds: mei 2013
Hallo, mijn naam is Sinta. Ik hou van dit tehuis. Ik ken dit tehuis door mijn moeder. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik hier mag wonen. Voordat ik naar dit tehuis verhuisde, woonde ik met mijn grootmoeder en met mijn zus. Maar mijn grootmoeder is zo arm dat ik niet naar school kon. Ik hoop dat ik mijn droom kan vervullen en een beter leven kan leiden dan voorheen. Zodat ik mijn hulp kan verspreiden voor mensen die hulp nodig hebben. Net als dat ik dat heb gehad. Ik ben dankbaar voor alle mensen die mij in dit tehuis hebben geholpen en nog steeds helpen.
Sastra
I Putu Sastra Wirawan
Geboorte-datum: 3 januari 2009
Bij ons sinds: 8 juli 2020
Hallo, ik ben Sastra, geboren in Pohsanten, Bali. Ik zit in de 4e klas. Ik houd van fietsen en van voetbal en ik geniet er enorm van om dit samen met de andere kinderen uit de Asrama te doen. Ik heb een jonger zusje en broertje. Later als ik groot ben wil ik graat Youtuber worden.
Intan
A.A. Intan Kumala Dewi
Geboren op: 12 juni 2006
Door ons gesteund sinds: juli 2020
Mijn naam is Intan, ik ben geboren in Denpasar, Bali. Ik zit in de tweede klas van de middelbare klas. Ik hou enorm van zingen. Ik heb 2 oudere zussen en een broer, zijn naam is Agung en hij woont ook in de Asrama. Agung heeft ervoor gezorgd dat ik ook in het tehuis kon komen wonen. Onze ouders zijn gescheiden, voordat ik in Pohsanten kwam woonde ik met mijn moeder samen. Ik zing veel met de andere meisjes, dit is iets waar ik erg van geniet. Later wil ik Fashion designer worden.
Tu Agus
I Putu Agus Febriana
Geboorte-datum: 8 februari 2010
Door ons gesteund sinds: 2021
Hallo, ik ben Tu Agus, geboren in Jembrana, Bali. Ik zit in de 4e klas. Ik houd enorm van voetbal en kan me hiermee enorm uitleven op het terrein van het tehuis, we hebben namelijk een voetbalveld, waar ik enorm blij mee ben! Ik heb een jonger zusje, zij heet Dek Nila en zij woont ook in de Asrama. Wij woonden alleen met onze vader, hij heeft echter te weinig geld om ons naar school te laten gaan, daarom zijn wij in het tehuis Posanten komen te wonen. Later als ik groot ben wil ik graag politie-agent worden.
Deo
I kadek Deo Arta Wiguna
geboren op: 19 september 2010
Bij ons sinds: februari 2021
Hallo ik ben Deo. Ik ben geboren in Tabanan en woon daar nog steeds met mijn vader, oudere broer en jonger zusje. Mijn vader had een eigen bedrijf, maar verkocht niet meer genoeg. Daarom woon ik nu in het tehuis, zodat ik naar school kan gaan. Mijn hobby is vissen. Het is leuk dat we een visvijver hebben, ik vind het ook leuk om allerlei spelletjes en sporten met de andere kinderen te doen.
Mahendra
I Kadek Dwipa Mahendra Putra
Geboren op: 14 juni 2008.
Bij ons sinds: juli 2020
Hallo, mijn naam is Mahendra. Ik ben geboren in Pohsanten, Bali. Sinds juli 2020 woon ik in het tehuis, mijn beide ouders zijn overleden. Ik heb een jonger zusje, zij woont bij onze oma. Ik hou enorm van vissen, ik vind het best jammer dat ik dit niet in de buurt kan doen. Mijn wens voor de toekomst is om politie-agent te worden
Gede wardika
Gede wardika
Geboren op: x
Bij ons sinds: x
x
Nila
Ni Kadek Nila Sari
Geboren op: 22 februari 2013.
Door ons gesteund sinds: juli 2020
Hallo, mijn naam is Nila. Ik ben geboren in het plaatsje Yehembang in Bali. Ik zit nu in de 4de klas. Mijn broer, Tu Agus, is samen met mij in het tehuis in Pohsanten komen wonen, dat maakte het voor mij in het begin gemakkelijker. Nu ben ik helemaal gewend en vind het leuk om hier te wonen. Voordat ik in Pohsanten kwam wonen woonde ik met mijn broer en mijn vader samen. Mijn hobby is dansen. Als het met studeren mocht lukken dan hoop ik ooit een dokter te worden zodat ik andere mensen kan helpen.
Lita
I putu lita mesya
Geboren op: x
Bij ons sinds: x
Hello, my name is Ni Luh Putu Lita Mey Astha and i am often called Lita. My original from Beleleng and now I live in Asrama. Because I want to persue my dreams I want to e successfull and make my parents happy. And want to get a new park and learn additional sports. An that's all my story thanks for seeing my story. My 12 years old. My hobby swimming and school basket and readding.
Piter
Piterlinus Tanggu
Geboren op: x
Bij ons sinds: april 2022
My name is Piterlinus Tanggu. I'm usually called Piter and i am 15 years old. I started living in srama in 2022, April 7. I like stay here. I also hae good friend. I can lern independently and my hobby is fisihng. In the future i hope can be successfull and my dreams is want to be teachter.
I Komang Agus Sandi Wirawan
I Komang Agus Sandi Wirawan
Geboren op: x
Bij ons sinds: 12 juli 2021
My name is I Komang Agus Sandi Wirawan. I'm usually called Komang. I'm 15 years old and started living in this dormitory in 2021, July 12. I have dreams of being a civil servant. My hobby is fishing and i like to stay here. In this place i can learn independency. I hope in the future I can be successful and can make my family happy.
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 1
CFO at Brelgoa
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 2
Designer at Webflow
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 3
CCO at Notion

Onze helden: Het Team

De huisvesting, het onderwijzen, het voeden en alle overige dagelijkse zaken vinden plaats onder begeleiding van Pak Arnaya en Ibu Yanti. Zij worden ondersteund door een team van Kanjers! Hieronder te zien.

Pak Arnaya en Buk Yanti
Pak Arnaya en zijn vrouw Buk Yanti zijn sinds mei 2019 de leiders van het tehuis. Onder hun bevlogen leiding zijn de kinderen en het personeel één grote familie geworden. Ook hebben ze aan de wording van hun eigen gezin gewerkt, in 2019 hebben ze namelijk een zoontje gekregen en 2022 een dochter.
Buk Rita
De persoon die (samen met Buk Ayu) verantwoordelijk is voor de overheerlijke, gezonde maaltijden in het kindertehuis. Leuk om te weten is dat Buk Rita de dochter is van Buk Ayu
Pak Putu Juli
"Legend' wordt hij ook wel genoemd. Putu Juli is dé alleskunner. Hij is de onderhoudsman, tuinman en een belangrijke vaste kracht van het tehuis. Daarnaast vind hij het erg leuk om samen met vrijwilligers aan projecten te werken.
Buk Ayu
De altijd goedlachse Buk Ayu is (samen met Buk Rita) verantwoordelijk is voor de maaltijden. Daarvoor is ze ook vaak te vinden in de groentetuin of het fruitbos dat het kindertehuis rijk is, en helpt ze Putu Juli.
Buk Desa
De kinderen leren in ons tehuis natuurlijk ook het belang van hygiëne, en hebben ook een aandeel in het schoonhouden van het gebouw en terrein. Maar ondanks dat is Buk Desa een onmisbare kracht die ervoor zorgt dat alles schoon blijft.
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 1
CFO at Brelgoa
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 2
Designer at Webflow
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 3
CCO at Notion

Studerende Kinderen

Ook nadat de kinderen ons tehuis verlaten hebben om zelfstandig te gaan wonen of om verder te studeren aan bijvoorbeeld een universiteit, kunnen ze op onze steun rekenen. Hieronder zijn de kinderen te zien die, met hulp van de stichting, buitenshuis wonen en studeren.

Eni
Studeert Biologie in Malang
Yanus
Studeert Engels in Den Pasar
Devi
Recent afgestudeerd: study Economie
Nindi
Recent afgestuurd, study Hotelmanagement
Maya
Studeert Verloskunde
Eka
Afgestudeerd: Indonesische taal en literatuur
Asti
Afgestudeerd: Verpleegkunde
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 1
CFO at Brelgoa
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 2
Designer at Webflow
Phasellus a nulla in neque lacinia posuere. Etiam auctor facilisis augue vel gravida. Donec dapibus iaculis
finsweet Image 2
kind 3
CCO at Notion
Van de stichting

Kleuterschool

In 2014 is onze kleuterschool opgericht. Wat begon als wekelijkse bijles voor buurtkinderen groeide uit tot een kleuterschool met 5 vaste leraren waar dagelijks 45 kinderen gratis les krijgen. Het zijn allen kinderen tot een leeftijd van 6 die in de omgeving wonen.
Naam: Ni Kadek Sri Kurniawati / Kurnia
Functie: Onderwijzeres van groep B1
Naam: Ni Putu Ayu Ernawati / Putu Ayu
Functie: Hoofdonderwijzeres van de kleuterschool
Naam: Ni Putu Devi Puspitayanti / Devi
Functie: Leraren assistent
Naam: Ni Luh Gede Itarini / Ita
Functie: Onderwijzeres van groep B2
Naam: Ni Komang Sudarsini / Komang
Functie: Onderwijzeres groep A

Locatie

Rumah Anak Pohsanten is gelegen in Pohsanten, een klein dorp aan de voet van de groene bergen van de provincie Jembrana. De provinciehoofdstad Negara ligt op 10 minuten rijden.
Ondanks dat ook dit gedeelte van Bali veel mooie plekken en unieke aspecten kent, heeft het toerisme er zijn weg (nog) niet gevonden. Omdat er geen sprake is van grootschalige aanwezigheid van toeristen kun je in dit gebied nog het authentieke Bali zien.

Adres
Asrama Anak Pohsanten Tempek 3
Banjar Rangdu, Desa Pohsanten
Kecamatan Mendoyo - kabupaten
Jembrana Propinsi Bali - Indonesia
Postcode: 82261
Kinderhuis Pohsanten (Asrama Anak Pohsanten) is gelegen in het dorp Pohsanten, wijk "Rangdu", buurt "Tempek III". In de plaats "Mendoyo" en in de regio "Jembrana"
Locatie van het kindertehuis op een kaart van Bali

Vragen Beantwoord

Phasellus a nulla in neque lacinia posuere, etiam auctor facilisis

Pellentesque in nisi aliquet, pellentesque purus eget, imperdiet turpis. Fusce at enim quis neque viverra convallis. Vivamus ut elementum leo, eget tempus nisl. Sed viverra enim ac turpis posuere consectetur. Sed enim nibh, consequat vitae lacus eu, ullamcorper ullamcorper massa.

Neque lacinia posuere, etiam auctor facilisis

Pellentesque in nisi aliquet, pellentesque purus eget, imperdiet turpis. Fusce at enim quis neque viverra convallis.

A nulla in neque lacinia posuere, etiam auctor facilisis

Vivamus ut elementum leo, eget tempus nisl. Sed viverra enim ac turpis posuere consectetur. Sed enim nibh, consequat vitae lacus eu, ullamcorper ullamcorper massa.

Phasellus a nulla in neque lacinia posuere, etiam auctor facilisis

Pellentesque in nisi aliquet, pellentesque purus eget, imperdiet turpis. Fusce at enim quis neque viverra convallis. Vivamus ut elementum leo, eget tempus nisl. Sed viverra enim ac turpis posuere consectetur. Sed enim nibh, consequat vitae lacus eu, ullamcorper ullamcorper massa.

Steun het kindertehuis nu

Help direct mee!

Zodat we samen ons werk kunnen voortzetten.
Ontvang onze nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong.
Ondersteunende organisaties